UEFA roept Eredivisie en andere competities bijeen

30 maart 2020, 15:53   Bijgewerkt: 30 maart 2020, 17:42

De UEFA en de 55 lidstaten overleggen woensdag over het restant van de nationale competities. In een videoconference deelt de Europese bond de opties om het seizoen uit te spelen. Werkgroepen hebben deze mogelijkheden de afgelopen twee weken uitgewerkt.

Tevens worden zaken zoals spelerscontracten en de zomerse transferperiode besproken, zo laat de UEFA weten. Formeel lopen verbintenissen 30 juni af en start tegelijkertijd de transferwindow voor het nieuwe seizoen. Om dit probleem te verhelpen, werkt de FIFA aan een plan om huidige aflopende contracten automatisch te verlengen tot het einde van de lopende competitie per land. Tegelijkertijd kijkt de wereldvoetbalbond om de transferperiode te verlaten.

Morgen (dinsdag) wordt meer duidelijk over wat in Nederland mogelijk is voor het hervatten van de vaderlandse competities. De kans is groot dat de huidige maatregelen tot 6 april worden verlengd. Eredivisie-directeur Mattijs Manders sprak de verwachting al uit dat kans groot is dat de Eredivisie zonder publiek wordt uitgespeeld. Maar uiteindelijk zullen de UEFA-richtlijnen waarschijnlijk leidraad worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen