Groninger Redan biedt excuses aan en doet donatie

Groninger Redan biedt excuses aan en doet donatie

30 maart 2020 – Daishawn Redan is maandag flink door het stof gegaan. De aanvaller van FC Groningen dook zondag op in een filmpje waarop hij te zien was dat Quincy Promes (Ajax) en veel anderen op een voetbalpleintje speelden. Een oerdomme actie tegen de huidige coronavoorschriften in. Ook doet hij tevens een donatie aan het supportersinitiatief 'Noordtribune Helpt', waarbij fans zich inzetten voor mensen in de regio die hulp nodig hebben in deze crisistijd.Dat schrijft FC Groningen op de clubsite. "Zeker in deze periode wordt iedereen gevraagd discipline te houden. Er worden overheidsmaatregelen getroffen tegen het coronavirus en daaraan houden wij ons. Ook hebben we teamafspraken gemaakt. Door te gaan voetballen op een pleintje met vrienden heeft Daishawn deze afspraken geschonden. Dit is gedrag dat wij niet willen zien. Daarop hebben wij hem aangesproken", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Lees ookAjax gaat onhandige actie van Promes 'intern bespreken'

Redan, die overigens aangaf eerst alleen met Promes te zijn geweest, ging dan ook flink door het stof. "Daishawn was zeer schuldbewust. Hij heeft een domme fout gemaakt en hiervoor zijn oprechte excuses aangeboden richting de club, zijn medespelers, staf, supporters en alle mensen die zich hebben gestoord aan zijn gedrag. Wij hebben zijn excuses geaccepteerd en steunen zijn donatie aan het supportersinitiatief voor het schenden van gemaakte afspraken", laat de technisch directeur weten op de clubsite.

De donatie van Redan gaat naar het supportersinitiatief 'Noordtribune Helpt', dat werd ruim een week geleden opgestart door fans van FC Groningen. De club deed ook een donatie in het zakje en stelde twee busjes beschikbaar, die normaliter voor jeugdspelers worden gebruikt.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020