VVV-Venlo zegt alle contracten formeel op door coronacrisis

VVV-Venlo zegt alle contracten formeel op door coronacrisis

30 maart 2020 – VVV-Venlo heeft ervoor gekozen om alle aflopende contracten formeel op te zeggen. Dat betreft de verbintenissen van Roel Janssen, Christian Kum, Peter van Ooijen, Johnatan Opoku en Nils Röseler. Door de coronacrisis kan de Eredivisie-club nog geen risico's nemen en de spelers dus geen zekerheid bieden. "Op dit moment bestaat er op vele fronten nog veel onzekerheid en moeten wij wachten met het aangaan van verplichtingen voor komend seizoen", aldus Stan Valckx.



Dat schrijft VVV-Venlo op de clubsite. Over Lee Cattermole (eerste contract in Limburg) en Haji Wright (huurling) mag de club in een later stadium nog een keuze maken. De gehuurde Roy Gelmi, Oussama Darfalou, Jerome Sinclair, Thomas Bruns én John Yeboah keren in principe gewoon terug naar hun vaste werkgevers. "Het moge daarnaast duidelijk zijn dat de gevolgen van deze coronacrisis ook impact zullen hebben op onze financiële huishouding. We zullen daar naar moeten handelen zodra er meer duidelijkheid over is", aldus technisch manager Valckx.

"Het is in deze moeilijke tijd lastig om hierover met je spelers in gesprek te gaan, maar we zijn dit wel verplicht. De afspraken binnen de CAO voor contractspelers dienen wij na te leven. Vandaar ook dat we deze formele handelingen nu hebben verricht. We zijn voortdurend met onze spelers in gesprek over diverse zaken die momenteel spelen, maar zeker ook over hun toekomst. Uiteraard doen we dat in deze periode, vanwege de coronacrisis, op afstand", zei Valckx.

De regels in de Eredivisie schrijven voor dat bvo's spelers met een tussentijds verlengde, aflopende verbintenis voor 1 april op de hoogte moeten stellen. Datzelfde geldt voor contracten die een optie bevatten, anders worden deze verbintenissen automatisch verlengd. Over de andere aflopende contracten dient voor 1 juni duidelijkheid te komen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020