Statement Messi: spelers FC Barcelona leveren 70% loon in

Statement Messi: spelers FC Barcelona leveren 70% loon in

30 maart 2020 – De voetballers van FC Barcelona hebben alsnóg hun akkoord gegeven over een flinke verlaging van hun salaris. De spelers van de Catalaanse grootmacht staan liefst zeventig (!) procent van hun inkomen af om de club te helpen in de coronacrisis. Ook doneren ze extra geld, zodat al het personeel 'gewoon' kan aanblijven en wel hun volledige loon ontvangt. Ook Frenkie de Jong heeft de boodschap inmiddels gedeeld. Dat schrijft Lionel Messi in een open brief namens de spelersgroep van FC Barcelona. Ook de staf heeft besloten om hun deel van zeventig procent in te leveren. Verder schrijft hij dat het onjuist is dat er geen akkoord kwam tussen de clubleiding en de spelersgroep. Volgens de Argentijn probeert een deel van de leiding de spelers onder een vergrootglas te leggen om ze onder druk te zetten. 

Lees ook: FC Barcelona vraagt werktijdverkorting voor spelers aan

Dat het wat langer duurde dan bij andere clubs voor de mededeling naar buiten kwam, had volgens hem vooral met regelgeving te maken en het feit dat de spelers wilden dat het reguliere personeel gewoon kon blijven werken. 'Er wordt veel gezegd en geschreven, maar we zijn altijd bereid geweest mee te werken. Wij beseffen hoe ernstig deze situatie is', aldus de captain.

Door de coronacrisis zijn de inkomsten van Barcelona flink teruggelopen, terwijl de salarissen wel doorbetaald dienen te worden. Barça vroeg zijn spelers tijdelijk de helft van hun loon te leveren, maar dat vond de selectie te gortig. Daarop werd werktijdverkorting aangevraagd voor de selectie, nu is er alsnog een akkoord.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020