Tagliafico hoopt snel op mooie transfer: "Word ook al 28"

Tagliafico hoopt snel op mooie transfer: "Word ook al 28"

30 maart 2020 – Verdediger Nicolas Tagliafico staat er meer dan voor open om deze zomer te vertrekken bij Ajax. De back denkt dat de tijd rijp is om een volgende stap te maken. "Het zou een goed moment zijn om een volgende stap te maken in Europa. Ik word toch ook al 28 in augustus."Dat vertelt hij tegenover het Argentijnse medium Olé. "Dat kan op korte termijn een doel worden, ja. Ik blijf op lange termijn in Europa voetballen tot mijn pensioen. Dan zal ik kijken of ik nog terugkeer in Argentinië, maar daarvoor heb ik nog een lange weg te gaan", aldus de linksachter, die vorig seizoen zijn contract verlengde bij Ajax met de afspraak dat hij komende zomer makkelijker mag vertrekken. Daarop lijkt Tagliafico dan ook te rekenen.

Lees ook: Tagliafico blijft bij Ajax: "Het zou moeilijk zijn om nu weg te gaan"

Eerst wil hij met de Amsterdammers de competitie nog op goede wijze afsluiten. "We hebben onszelf verschillende doelen gesteld, maar die hebben we helaas niet gehaald. Nu is het essentieel om de Eredivisie nog wel te winnen", stelt de Argentijn, die wel geniet van het voetballen bij Ajax. "Ik heb veel geleerd van het spelen in de Champions League en ben een veel betere voetballer dan tweeënhalf jaar geleden. Vooral het feit dat we altijd op dezelfde manier blijven spelen – zelfs tegen Real Madrid in Bernabéu – heeft me verrast."

Tagliafico kwam in de winter van 2018 naar Amsterdam en veroverde al snel een basisplaats. In totaal speelde hij bijna honderd officiële duels, waarin hij twaalf keer scoorde, vijftien assists gaf 27 (!) gele kaarten pakte. Ook brak in namens Ajax door in de nationale ploeg van Argentinië, namens wie hij zelfs al een aantal keer de aanvoerdersband droeg.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021