"Onzekere transferperiode komt voor clubs, spelers en huurlingen"

30 maart 2020, 09:29

De transfermarkt gaat komende zomer er flink anders uitzien dan normaal. Voor clubs en (transfervrije) spelers wordt het een flink onzekere tijd de komende maanden, zo voorspelt technisch directeur Ted van Leeuwen. "Spelers met aflopende contracten gaan onrustig worden, dat merk je al een beetje, en dat zal niet minder worden. En dat gaat ook voor de clubs gelden."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. En ook voor huurlingen is het vaak de vraag wat er met hen gaat gebeuren. "Een kwart van de transfers betreft huurperiodes. Als er interesse komt vanuit andere landen, zullen clubs ongetwijfeld gaan kijken hoe die landen er in de coronacrisis opstaan en of het wel verantwoord is om je speler daar te stallen", voorspelt Van Leeuwen over de komende transfermarkt.

Volgens de werknemer van FC Twente is er pas concreet iets te zeggen, zodra er duidelijkheid komt over het al dan niet uitspelen van de competities. "Clubs hebben hun wensenlijstjes voor het nieuwe seizoen, brengen het aantal per positie terug tot een shortlist van vijf en gaan daar vervolgens mee aan de slag. Maar dat proces is nu even helemaal tot stilstand gekomen, aangezien er nergens meer wordt gevoetbald en niemand weet wanneer de competities weer worden hervat", aldus Van Leeuwen. "Iedereen speculeert, maar helemaal niemand weet wat ons werkelijk te wachten staat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen