'PL wil doorspelen in bizar plan, Italië denkt aan stoppen'

'PL wil doorspelen in bizar plan, Italië denkt aan stoppen'

30 maart 2020 – Dat de Premier League wil dat het seizoen koste wat het kost nog wordt uitgespeeld, blijkt wel uit een plan waar de Engelse voetbalclubs serieus over nadenken. Ze zouden de Engelse competitie willen uitspelen in een soort eindronde á la het WK/EK, waarbij alle teams, scheidsrechters en tv-mensen in quarantaine blijven gedurende twee maanden.Dat schrijft The Independent althans. In de maanden juni en juli zouden de laatste nog 92 Premier League-wedstrijden moeten worden afgewerkt, waarbij de spelers en stafleden in hotels gescheiden worden van hun familieleden en anderen. Iedereen wordt op regelmatige wijze getest op het coronavirus, om zo besmetting te voorkomen. Op die manier kunnen de Engelse clubs de flinke financiële domper die er dreigt te ontstaan, nog enigszins tegengaan.

Lees ook: 'FA wil Premier League zonder publiek in juli afronden' 

Als er niet gevoetbald wordt, dan krijgen de Engelse clubs – die anders dan in Nederland per wedstrijd worden betaald – het laatste deel van de belangrijke tv-gelden ook niet. In het uitgelekte scenario zouden clubs overigens ook zelf een hospitaal moeten oprichten, om te voorkomen dat spelers alsnog naar het ziekenhuis moeten voor behandelingen bij blessures. Alle duels worden in Londen en omstreken afgewerkt.

Italië neigt naar volledige stop
In de Serie A en Serie B dreigt juist een heel ander scenario: de spelersvakbond AIC gaat vandaag (maandag) met de clubs praten over de toekomst van de competities. Maar volgens voorzitter Damiano Tomassi is het goed denkbaar dat het seizoen in Italië spoedig definitief wordt stilgelegd. Maandag gaat Tomassi om tafel met Vincenzo Spadafora, de minister van Sport in Italië.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020