Koeman deed zegje over afschaffen jeugdranglijsten

30 maart 2020, 08:02

Bondscoach Ronald Koeman heeft zich intern bij de KNVB ook uitgelaten over het idee om de ranglijsten te schrappen bij het jeugdvoetbal. Komende maand wordt er een definitieve beslissing genomen over het veelbesproken idee. "Iedereen die mij een beetje kent, weet hoe ik denk over winnen en verliezen."

Dat vertelt de bondscoach tegenover De Telegraaf. Hoewel Koeman als bondscoach het uitgangbord van de KNVB is, stak hij zijn neus niet al heel diep in het onderwerp. "Het is niet gepast om me er nu mee te bemoeien. Maar je mag ervan uitgaan dat ik intern bij de KNVB mijn zegje over dit onderwerp zeker heb gedaan", verzekert hij. KNVB-voorzitter Just Spee heeft laten weten dat er mogelijk alsnog een streep door de plannen gaat, als blijkt dat ze niet (zouden) functioneren.

Lees ookAdvocaat: "Als kind wilde je met knikkeren ook winnen"

Er kwam veel kritiek op de plannen van plannen van Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, onder andere van Dick Advocaat. De KNVB ging weer aan de slag met het jeugdvoetbal in Nederland. Er werd besloten dat teams in categorie onder 8 tot en met onder 12 vanaf het nieuwe seizoen niet meer kunnen winnen of verliezen. Volgens de bond is het competitieve element niet belangrijk voor de jonge spelertjes, die in het nieuwe systeem niet meer konden verliezen. Of dat er na alle kritiek nog doorheen komt, is maar zeer de vraag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen