Huntelaar twijfelt: "Stoppen, door bij Ajax, of bij een andere club"

Huntelaar twijfelt: "Stoppen, door bij Ajax, of bij een andere club"

30 maart 2020 – Klaas-Jan Huntelaar heeft nog geen idee of Ajax met hem verder wil na dit seizoen. De ervaren aanvaller heeft een aflopend contract komende zomer in Amsterdam en denkt gezien zijn leeftijd (36) ongetwijfeld al aan stoppen. Toch heeft hij voor zichzelf nog geen knopen doorgehakt. "Voor mij spoken er dus drie opties door mijn hoofd: of stoppen, of door bij Ajax, of bij een andere club."Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Daarmee sluit hij een vertrek bij Ajax naar een nieuwe club dus nog niet uit. "Veel spelers maken volgens mij iets bewust mee, waardoor ze besluiten dat het niet meer kan. Ze hebben een blessure of zijn er mentaal gewoon klaar mee. Maar dat gevoel heb ik nu totaal niet, integendeel zelfs", vertelt The Hunter, die beseft dat je maar één keer echt kunt stoppen.

Lees ook: Heerenveen-fans starten actie voor terugkeer Huntelaar

"Je bent zo oud als je jezelf voelt. Bij Ajax zeggen de jonge gasten ook: als jij je baard eraf haalt, ben je 25 jaar. Zo voelt het ook echt", aldus Huntelaar, die zich nog altijd fit voelt. "Conditioneel behoorde ik altijd wel tot de betere spelers in een selectie. Dat zorgt voor een goede basis."

Hoewel Huntelaar momenteel tevreden is met de balans en het sociale leven in Nederland, sluit hij ook een gang naar het buitenland – bijvoorbeeld de MLS, aan wie hij recentelijk werd gelinkt – op voorhand niet uit. "Maar voor mij is wel één ding helder: als ik volgend seizoen ergens speel, dan wil ik echt een uitdaging voelen, een prestatie leveren, echt van waarde zijn. Een beetje meehobbelen, daar pas ik voor. Het moet geen bezigheidstherapie worden. Zodra dat gevoel me bekruipt, is het echt voorbij."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020