Verbeek verwacht niet dat er nog gevoetbald wordt in Australië

Verbeek verwacht niet dat er nog gevoetbald wordt in Australië

29 maart 2020 – In navolging van bijna alle Europese competities werd de Australische A-League een week geleden ook stilgelegd. Voor Gertjan Verbeek, trainer van Adelaide United FC, betekent het dat hij de komende tijd veel minder te doen heeft. "Ik denk dat we hier onze laatste wedstrijd van dit seizoen wel hebben gespeeld", aldus de oefenmeester in een onderhoud met De Telegraaf.Australië werd eerder al geteisterd door hevige bosbranden en ligt nu plat vanwege het coronavirus. "Ik sprak Jan de Jonge (oud-assistent, red.) net nadat ze in Nederland de boel hadden dichtgegooid. Als je er dan op zo'n afstand van zit, is het moeilijk te bevatten. Hij woont langs de weg van Heerenveen naar Groningen, waar het normaal heel druk is, maar nu rijden er bijna geen auto's. En dat er om twaalf uur 's middags geen brood meer te krijgen was bij de bakker. Als dan hier nog alles 'gewoon' doorgaat, is dat heel surrealistisch."

Verbeek legt uit dat er in Australië soortgelijke restricties zijn als in Nederland. "Alleen de supermarkten en drogisterijen zijn open. Maar het voordeel is wel dat we de vrijheid hebben om naar buiten te kunnen en we wonen aan het strand. Daarbij is het dertig graden, dus voorlopig redden we ons wel, hoor. En gelukkig zijn we gezond."

Onder de huidige omstandigheden probeert de trainer er het beste van te maken. "Dat moet ook, want we hebben allemaal met deze situatie te maken. Al is het wel raar om hier opeens zonder doel aan de andere kant van de wereld te zitten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020