Redan voetbalt met Promes: "Niet wat we hebben afgesproken"

Redan voetbalt met Promes: "Niet wat we hebben afgesproken"

29 maart 2020 – Op Twitter dook zondag een filmpje op waarop te zien is dat Quincy Promes (Ajax) zich met Daishawn Redan (FC Groningen) en veel anderen op voetbalpleintje begeeft. De beelden hebben voor flink wat kritiek gezorgd, want de spelers lijken zich niet te houden aan de coronamaatregelen. Mark-Jan Fledderus van Groningen heeft het filmpje inmiddels ook gezien en is niet blij met wat hij zag.

"We gaan kijken wat voor maatregelen we nemen", laat de ontstemde technisch directeur van de Groningers weten aan RTV Noord. "Dit is niet wat we hebben afgesproken. Het lijkt me wel zo netjes om eerst het verhaal van Redan aan te horen, alhoewel dit er niet heel positief uitziet. Ik ga de trainer ook bellen om te bespreken hoe we hiermee omgaan."

Spelers van de Trots van het Noorden moeten gedurende de coronacrisis in de buurt van Groningen blijven. Uitjes en familiebezoekjes in een andere stad zijn niet toegestaan. Toch was Redan zaterdag in Amsterdam. "We waren voor onszelf aan het trainen, waarbij we gewoon gepaste afstand hielden van elkaar. Een beetje afwerken. Mensen hoorden toen dat Quincy Promes en ik daar aan het trainen waren en begonnen ons te filmen", vertelt de van Hertha BSC gehuurde aanvaller.

Redan benadrukt dat ze daar aanvankelijk met z'n tweeën waren. "Het wordt nu groter gemaakt dan het is. Ik mis het voetballen gewoon", vertelt de aanvaller, die door de crisis mogelijk niet meer in het Groningen-shirt te bewonderen zal zijn. "Ik heb een gesprek gehad dat ik vanaf 2 april misschien weer terug naar Duitsland mag. Na dat gesprek ben ik toen gaan trainen op dat pleintje. Dat heeft natuurlijk alles met het coronavirus te maken."

gerelateerd