Manders: kans klein dat Eredivisie mét publiek wordt uitgespeeld

Manders: kans klein dat Eredivisie mét publiek wordt uitgespeeld

29 maart 2020 – Mattijs Manders verwacht dat het restant van het Eredivisie-seizoen zonder publiek wordt gespeeld, áls de competitie al wordt afgemaakt. Dat vertelde de directeur van de Eredivisie CV zondagavond bij NOS Studio Sport. "Eigenlijk zou het niet over voetbal moeten gaan in deze tijden, maar we zijn nog niet klaar met onze competitie en moeten op de één of andere manier tot een einde zien te komen. En hoe, daar hebben we het nu over", aldus Manders.Aanstaande dinsdag wordt duidelijk of het kabinet de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan verlengt. Dan wordt dus ook duidelijk of er na 6 april weer getraind mag worden en de competitie(s) weer kunnen worden hervat. De KNVB schetste onlangs drie scenario's. Het eerste is dat de competities voor 30 juni wordt afgemaakt en er tot 1 juni achter gesloten deuren wordt gespeeld, het tweede dat de competities ná 30 juni worden afgemaakt (waarvoor toestemming van de UEFA nodig is) en het derde is dat de competities niet worden uitgespeeld. Wat voor gevolgen dat laatste scenario heeft, is nog onduidelijk.

Dinsdag is dus een spannende dag voor de Eredivisie en Eerste Divisie. "Dan krijgen we ook weer te horen waar we staan ten aanzien van het virus. Zijn we op de goede weg? Worden de maatregelen misschien wel verscherpt? We weten het niet. Dit zijn de drie scenario's waar we nu op koersen. Het streven is om de competitie uit te spelen. Dat proberen we op allerlei manieren mogelijk te houden. Het scenario waar we in eerste instantie op afkoersten, het uitspelen van de competitie met publiek, dat wordt steeds minder realistisch natuurlijk. Als je kijkt naar de recente ontwikkelingen… het zou zomaar kunnen dat áls de competitie al wordt uitgespeeld, het zonder publiek wordt uitgespeeld."

Manders sprak donderdag met een aantal internationale collega's van andere Europese competities. "Ik heb expliciet de vraag gesteld of er competities zijn die spelen met de gedachte om te stoppen", aldus de algemeen directeur. "Geen enkele competitie heeft daar ja op gezegd. Dus alle landen binnen en buiten Europa willen toch een modus bedenken om tot een eerlijke eindstand te komen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020