'Ajax concurreert met Spaanse topclubs om 'nieuwe Kaká''

29 maart 2020, 18:51   Bijgewerkt: 29 maart 2020, 21:20

Ajax heeft Igor Gomes op de korrel, meldt AS. De Amsterdammers kunnen echter wel rekenen op fikse concurrentie in de strijd om de handtekening van de 21-jarige Braziliaanse middenvelder van São Paulo. Real Madrid, FC Barcelona en Sevilla houden de verrichtingen van de jeugdinternational eveneens nauwlettend in de gaten.

In Brazilië is Gomes al vaak vergeleken met oud-voetballer Kaká, die ook zijn loopbaan bij São Paulo begon en later furore maakte bij AC Milan en Real Madrid. Kaká zelf liet zich ook al eens ontvallen dat hij bepaalde gelijkenissen ziet. "Het is niet goed om te vergelijken, want dat zet hem te veel onder druk. Maar ja, het klopt dat hij me veel aan mezelf doet denken als het gaat om zijn speelstijl", aldus de oud-middenvelder.

Ajax zal diep in de buidel moeten tasten om Gomes over te nemen van São Paulo. In zijn contract staat een ontsnappingsclausule van vijftig miljoen euro, wat overigens niet betekent dat de jonge middenvelder niet voor minder op te halen is. Ajax deed in februari ook al zaken met de Braziliaanse club. Toen sloten de clubs een deal over de transfer van Antony, die in de zomer overkomt. David Neres werd in 2017 overgenomen van São Paulo.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen