Van Wolfswinkel weet uit eigen ervaring: "Je gezondheid is alles"

Van Wolfswinkel weet uit eigen ervaring: "Je gezondheid is alles"

29 maart 2020 – De coronacrisis heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het al vreemde seizoen van Ricky van Wolfswinkel. De 31-jarige spits van FC Basel lag er lang uit nadat per toeval een hersenaneurysma bij hem werd ontdekt. Nadat Van Wolfswinkel in februari zijn langverwachte rentree maakte, moest hij uit voorzorg een stapje terugdoen.Van Wolfswinkel kan inmiddels weer in actie komen, ware het niet dat de Zwitserse competitie al een tijdje stilligt. "Ik ben helemaal fit en mag al weer even alles doen. Ik ben weer helemaal gezond verklaard dus hoop dat we binnen afzienbare tijd weer wat kunnen gaan trainen en of wedstrijden spelen", vertelt hij vanuit Bazel aan het Algemeen Dagblad.

De spits verwacht dat in Zwitserland de komende maanden wordt vastgehouden aan de huidige beperkingen. "De impact die dit op iedereen heeft is enorm. Hopelijk kunnen we de schade enigszins beperken en dan terugkijken op een 'leerproces' voor het geval er in de toekomst weer iets gaat komen dat het leven en de economie stil gaat leggen. Want dat gaat hoe dan ook weer eens gebeuren", aldus Van Wolfswinkel.

Als geen ander weet de aanvaller dat er belangrijkere dingen zijn dan voetbal. "Je gezondheid is alles. Dat heb ik de laatste zes maanden wel meegekregen. Dus hopelijk blijft iedereen gezond en kunnen we met zijn allen het normale leven straks weer rustig aan gaan oppakken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020