Jonker hoopt dat deur voor uitspelen competities open blijft

29 maart 2020, 19:25

Velen snakken spoedig naar duidelijkheid over het restant van de competities. Maar Andries Jonker deelt een andere mening. "Zolang er hoop is dat we over een aantal weken kunnen gaan voetballen, vind ik dat we de deur open moeten houden", stelt de trainer van Telstar.

"Ik hoor nu mensen zeggen dat ze duidelijkheid willen: desnoods spelen we niet meer", vervolgt de oefenmeester tegenover NH Sport. "Ik zit daar wat anders in. Laten we hopen dat deze coronacrisis in Nederland snel onder controle is en dat we over kunnen gaan tot de orde van de dag. Ik hoop van harte dat de beleidsbepalers de deur openhouden en niet uitsluiten dat we bijvoorbeeld in juni weer gaan voetballen. Het zou kunnen, als je die deur nu al dichtdoet dan gaat het niet gebeuren."

Naast trainer van Telstar vervult Jonker in Velsen-Zuid ook de taak van technisch directeur. In die functie moest hij voor 1 april een besluit nemen over de spelers met een aflopend contract. "Het is veel bellen geweest de afgelopen dagen, het hoort erbij. De wettelijke termijnen zijn niet verschoven, dus je moet beslissingen nemen. Je moet rekenen: passen de dingen in je budget of niet? Je moet proberen een groep voor te stellen van spelers die volgend jaar Telstar moeten vertegenwoordigen, coronacrisis of niet. Dat klinkt heel vervelend, maar je wordt door de wetten gedwongen om zo te denken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen