Ter Stegen: "Soms vragen ze mij om naam en heb ik geen idee"

29 maart 2020, 12:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marc-André ter Stegen heeft moeite met onthouden van spelersnamen. "Mensen lachen als ik zeg dat ik geen verstand van voetbal heb", zegt de doelman van FC Barcelona, zijn televisie lang niet altijd afstemt op een voetbalwedstrijd.

"Ik kijk niet veel voetbal, behalve als er een mooie wedstrijd wordt gespeeld of dat een goede vriend speelt", zegt Ter Stegen in een interview met El Pais. "Soms vragen ze mij om een naam van een speler en heb ik geen idee. In La Liga overkomt mij dat weleens, dan weet ik niet hoe spelers heten. Ik herinner mij spelers beter aan hun kwaliteiten. Het klinkt een beetje vreemd, het overkomt mij als we tegenstanders analyseren."

Ook komt het verschil tussen het voetbal in Spanje en Duitsland ter sprake. "Camp Nou is uniek. De mentaliteit is totaal anders dan die van Duitsland. Mensen zingen veel meer en concentreren zich daar op het team. Barça-fans waarderen individuele details meer. Het is alsof ze een andere smaak hebben. Ik hou daar van. Ik vind het bijvoorbeeld leuk als Frenkie de Jong iets doet en mensen daarvan genieten. Het is niet zo dat ze de hele wedstrijd zingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen