Ronaldinho achter tralies: "Glimlach en vibe helemaal verdwenen"

Ronaldinho achter tralies: "Glimlach en vibe helemaal verdwenen"

29 maart 2020 – Het lachen vergaat Ronaldinho in de Paraguayaanse gevangenis. De veertigjarige Braziliaan zit al ruim drie weken achter de tralies, omdat hij Paraguay wilde betreden met valse documenten. Nelson Cuevas, voormalig Paraguayaans international, sprak met Ronaldinho en maakt zich zorgen.



"Ronaldinho is verdrietig, hij is helemaal niet gelukkig. Zijn kenmerkende glimlach en positieve vibes zijn allemaal verdwenen. De gevangenis is allesbehalve luxe", laat Cuevas weten aan CNN Radio. "Ik heb vijf, zes uur met Ronaldinho gesproken. Het is een zeer gecompliceerde situatie. Hij is slachtoffer van dit alles, maar tegelijkertijd heeft hij een misdaad gepleegd."

Op uitnodiging van een lokale casinobaas zouden Ronaldinho en zijn broer naar Paraguay zijn afgereisd. Daar kon het voormalig wonderkind zijn boek 'Genius of Life' presenteren en een gezondheidsprogramma voor jonge kinderen ondersteunen. De reis werd gemaakt met nep-paspoorten. "Zijn broer ontmoette slechte mensen. Zij hebben ertoe aangezet valse papieren te gebruiken. Hij is onschuldig, maar het gebruiken van valse documenten is wel een misdaad", aldus Cuevas.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020