Emmen zegt contract Heylen op, in gesprek met De Leeuw

29 maart 2020, 10:03   Bijgewerkt: 29 maart 2020, 14:51

FC Emmen heeft verdediger Michaël Heylen een ontslagbrief gestuurd. Omdat het aflopende contract van de Belg een optie bevat, moet de club hem voor 1 april formeel informeren over de toekomst. Vooralsnog ligt die voor Heylen buiten Drenthe, maar is niets nog definitief. Met aanvoerder Michael de Leeuw blijft Emmen in gesprek. Diens verbintenis loopt komende zomer ook af.

"De club heeft laten weten dat ze eerst duidelijkheid willen over de rest van dit seizoen", laat Heylen weten aan RTV Drenthe. Het is niet ondenkbaar dat de 26-jarige mandekker alsnog bij Emmen blijft, gezien zijn negentien basisplaatsen dit seizoen. Alles hangt af van het verloop van de coronacrisis en wat er met het restant van de Eredivisie gebeurt. "Als er meer duidelijkheid is, dan gaan we weer om tafel is me gezegd. Maar in principe ben ik dus straks een vrij man."

Ook gaat Emmen met De Leeuw om tafel. De club voerde al onderhandelingen met hun topscorer. "Die gesprekken zullen spoedig worden hervat als alles weer een beetje normaal is", zegt de captain. Emmen beschikt nog over diverse andere aflopende contracten. De regels schrijven voor dat bvo's spelers met een tussentijds verlengde, aflopende verbintenis voor 1 april op de hoogte moeten stellen. Datzelfde geldt voor contracten die een optie bevatten. Anders worden deze verbintenissen automatisch verlengd. Over de andere aflopende contracten dient voor 1 juni duidelijkheid te komen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen