'Oranjedames in zomer 2021 naar Tokio, niet in voorjaar'

29 maart 2020, 09:24

Komende week hoopt de organisatie en het IOC een nieuwe datum te prikken voor de Olympische Spelen in Tokio. Hier en daar werd geopperd het evenement in het voor jaar te houden., maar de zomermaanden blijven favoriet. Aan de Spelen doen onder andere de Oranjevrouwen van Sarina Wiegman mee.

De Japanse publieke omroep NHK vermoedt dat de Spelen in 2021 op 23 juli starten en op 8 augustus eindigen. Oorspronkelijk zou het startschot dit jaar op 24 juli klinken. Voor de Paralympische Spelen heeft men 24 augustus tot en met 5 september in gedachten. Deze data kunnen rekenen op het meeste steun. Daarmee is er voldoende tijd het coronavirus definitief te bedwingen en hebben sporters de ruimte om hun voorbereidingen te treffen.

IOC-voorzitter Thomas Bach zette de deur ook op een kier voor andere momenten. Sommige internationale sportorganisaties kwamen met het idee om de Spelen in het voorjaar te houden, met als grootste voordeel geen last te hebben van de zomerse hitte. Het is de bedoeling dat er eind komende week een definitief besluit wordt genomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen