Godín verwijt Italië te lakse houding tegen coronavirus

Godín verwijt Italië te lakse houding tegen coronavirus

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 maart 2020 – Diego Godín begrijpt weinig van de Italiaanse aanpak om het coronavirus te bestrijden. De Uruguyaan van Internationale vindt dat er te laat is opgetreden tegen het besmettelijke virus, dat in Italië al aan meer dan tienduizend mensen het leven heeft gekost.

Verschillende spelers zijn ook besmet geraakt met het virus, waaronder Juventus-spelers Blaise Matuidi, Paulo Dybala en Daniele Rugani. Tegenover ESPN laat Godín zijn ongenoegen blijken. "We bleven doorvoetballen en trainen, achter gesloten deuren, tot een speler van Juventus positief werd getest en hun selectie in quarantaine moest. Toen kwam de competitie stil te liggen. Er zullen tijdens die wedstrijd vast ook andere spelers besmet zijn geweest en daar kwamen wij mee in contact."

De verdediger vindt dat de Italianen te naïef hebben gereageerd op het virus. "Men dacht dat het een probleem in China was en dat het niet hiernaartoe zou komen. Er werd stukje bij beetje ingegrepen. Er volgden waarschuwingen, maar vanuit de overheid kwamen eerst nog geen drastische maatregelen."

Artsen
Daar waar de houding bekritiseerd werd, is Godín wel trots op alle artsen in het land. "Ze zijn echt helden. Alles wat we die mensen kunnen geven als dank, is eigenlijk niet genoeg. Jullie hebben de beelden van wat ze doen vast ook gezien. Het doet echt wat met je."

Reacties

gerelateerd