Menzo: "Als we uit quarantaine komen gaan we weer beginnen"

Menzo: "Als we uit quarantaine komen gaan we weer beginnen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 maart 2020 – Stanley Menzo beleeft bijzondere tijden in China. Hij is als trainer werkzaam bij Beijing Guoan, maar mag voorlopig niet langs de lijn staan. Menzo zit voorlopig vast op zijn hotelkamer in Sjanghai. Al vindt hij de situatie in Nederland een stuk verontrustender. 

In China is de angst groot voor een tweede corona-uitbraak, nu veel mensen weer vanuit andere landen terugkeren naar China voor bijvoorbeeld werk. Menzo moet daarom nog twee weken in afzondering leven. "Niemand komt er nog in of uit. Al vanaf het moment dat we uit het vliegtuig kwamen, zijn we apart gezet. Dat geldt voor iedereen uit het buitenland", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Ondanks de bijzonder strenge maatregelen, leeft Menzo vooral mee met iedereen die in Nederland zit. "Want ik volg natuurlijk ook de schokkende berichten die nu uit Nederland komen. Ik leef mee met familie, vrienden en kennissen." Hij merkt ook dat China, waar de crisis maanden eerder al begon, al verder is dan Europa.

In China – waar het coronavirus in december al uitbrak – zijn ze alweer een stuk verder. "Als wij over twee weken uit quarantaine komen dan gaan we hier weer beginnen, hoe gek dat ook klinkt. Hoe het is of zal zijn om hier weer naar buiten te gaan, ik weet het niet. Ik weet dat er mensen op straat zijn, maar daar zijn wij volledig van afgesloten."

gerelateerd