Peters over vertrek bij Den Bosch: "Met klotegevoel weggegaan"

Peters over vertrek bij Den Bosch: "Met klotegevoel weggegaan"

28 maart 2020 – Wie Jordens Peters zegt, zegt Willem II. De 32-jarige aanvoerder van de club uit Tilburg is al jarenlang een vast onderdeel van de club. De verdediger komt echter uit de jeugd van FC Den Bosch, waar hij enkele seizoenen speelde en met een nasmaak de Brabantse club verliet.Peters doet zijn verhaal in Voetbal International. In 2012 beleeft hij naar eigen zeggen zijn dieptepunt uit zijn voetballoopbaan. In 2011/2012 strijden FC Den Bosch en Willem II om promotie naar de Eredivisie. Peters en Kees van Buuren hebben weken eerder al besloten om na dit seizoen naar Willem II te vertrekken. Het lot wilde dat uitgerekend die club de tegenstander in de finale van de play-offs voor een Eredivisieticket werd.

Een bizarre situatie, aldus een terugblikkende Peters. "De dag nadat wij en Willem II de finale hadden bereikt werden er wat grappen over gemaakt in de kleedkamer, en dat kwam uiteindelijk bij de technische staf terecht." Na een gesprek besloot trainer Fons Groenendijk om beide spelers niet op te stellen.

Toch veranderde de opluchting bij Peters snel in een onrustig gevoel, want FC Den Bosch bracht naar buiten dat Van Buuren en hij niet wilden spelen. "Er gingen in die tijd ook wat bedreigingen rond op social media, begreep ik. Inmiddels weet iedereen het echte verhaal volgens mij wel, al is er nog altijd een klein groepje dat het me behoorlijk kwalijk neemt. Maar door die hele situatie ben ik echt met een klotegevoel weggegaan bij FC Den Bosch."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 mei 2020

  2. maandag 25 mei 2020