ADO Den Haag zegt negen contracten in elk geval formeel op

ADO Den Haag zegt negen contracten in elk geval formeel op

28 maart 2020 – ADO Den Haag heeft de contracten van eerste elftal-spelers Elson Hooi, Dion Malone, Tomas Necid en Jordan Spence zaterdag in elk geval formeel opgezegd. De club laat weten mogelijk met sommige van hen nog wel om tafel te willen over een nieuwe verbintenis voor een langere samenwerking. Ook de aflopende contracten van de verhuurde spelers Hennos Asmelash (TOP Oss) en Thijmen Goppel (MVV Maastricht) zijn opgezegd.

Dat laat ADO Den Haag weten via de officiële kanalen. Voor 1 april moeten clubs de contracten formeel opzeggen van spelers die niet aan hun eerste overeenkomst bezig zijn, anders loopt deze automatisch door. Voor Spence en Necid lijkt die boodschap overigens ook definitief slecht nieuws: zij waren bezig aan hun eerste contract in de Hofstad, waardoor ADO tot en met juni had mogen wachten met hun contract op te zeggen.

Lees ook: ADO-directeur Hamdi steekt fans hart onder de riem

Ook de verbintenissen met Hugo Botermans, Mats van Kins en Keyennu Lont – uitkomend in het beloftenteam – zijn formeel opgezegd. ADO Den Haag verkeert momenteel in een grote financiële onzekerheid, mede door de coronacrisis. Grootaandeelhouder United Vansen moest de laatste tijd financieel flink bijspringen om het hoofd van de club boven water te houden.

gerelateerd