Schreuder: "Hopp hoopt in de herfst vaccin te hebben"

Schreuder: "Hopp hoopt in de herfst vaccin te hebben"

28 maart 2020 – Alfred Schreuder weet dat 1899 Hoffenheim-baas Dietmar Hopp in de herfst van dit kalenderjaar een vaccin tegen het coronavirus hoopt te hebben. De eerder nog zo gehate steenrijke man is met zijn bedrijf al wekenlang bezig om een medicijn te ontwikkelen en heeft goede hoop daar na de zomer mee klaar te zijn. "Het is een bijzondere man, die een hele belangrijke rol speelt in de strijd tegen het coronavirus."Dat vertelt Schreuder tegenover het Algemeen Dagblad. "In de herfst hoopt hij een vaccin klaar te hebben. Donald Trump wil dat voor heel veel geld naar de Verenigde Staten halen, maar hij heeft dat al naast zich neergelegd, omdat hij het vaccin voor de hele wereld, en niet voor één land wil maken", verduidelijkt de oefenmeester van 1899 Hoffenheim de plannen van Hopp.

Lees ookBeschimpte Hoffenheim-eigenaar Hopp denkt niet aan stoppen

De 79-jarige eigenaar van Hoffenheim werd begin maart nog zwaar beledigd door de Bayern-fans, die het net als vele supporters in Duitsland belachelijk vinden dat hij puur met geld Hoffenheim een grotere club heeft gemaakt. Hoffenheim - Bayern werd stilgelegd en ook Union Berlin tegen VfL Wolfsburg werd onderbroken door acties richting de Hoffenheim-eigenaar.

Verder verwacht Schreuder niet dat er op korte termijn weer afgetrapt wordt in Duitsland ("Zolang de piek niet is geweest en het virus niet onder controle is, zal alles logischerwijs dicht blijven"), al weet hij wel dat de belangen om het seizoen af te maken, immens zijn. "Dat heeft natuurlijk ook met de inkomsten en tv-gelden te maken. Daarom was de Bundesliga ook de laatste topcompetitie die twee weken geleden besloot dat er toch niet kon worden gespeeld. De belangen zijn blijkbaar zo groot, die druk is nu ook aanwezig."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020

  3. donderdag 28 mei 2020