Juve-spelers leveren loon in, Ronaldo krijgt 3,8 miljoen minder

28 maart 2020, 13:57

Cristiano Ronaldo is akkoord gegaan met een flinke (tijdelijke) salarisverlaging: de Portugees levert vanwege de coronacrisis bijna liefst vier miljoen euro in. Met hem heeft de hele selectie van Juventus besloten om een bijdrage te leveren om de club in financieel moeilijke tijden zo goed mogelijk te steunen.

Dat schrijft het Italiaanse Tuttosport althans. Aanvoerder Giorgio Chiellini heeft met de spelers overlegd en ze hebben ingestemd met een forse verlaging. Hoeveel dat per speler bedraagt, hangt af van de contracten die gesloten zijn. Maar voor Ronaldo – die eerder al een miljoenenbedrag doneerde in de strijd tegen corona – gaat het om minimaal 3,8 miljoen euro die hij laat zitten. Ook Matthijs de Ligt zal daarom een deel van zijn salaris (moeten) inleveren.

Lees ook: Ronaldo en zaakwaarnemer doneren miljoen aan ziekenhuizen

Eerder ging een soortgelijk gebaar bij FC Barcelona nog mis. Barça vroeg zijn spelers tijdelijk de helft van hun loon te leveren, maar dat vond de selectie te gortig. Namens de spelersgroep lieten de aanvoerders de clubleiding weten wel bereid zijn in te leveren, maar niet zoveel als werd verlangd. Uiteindelijk vroeg de club werktijdverkorting aan en gebeurde het alsnog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen