Uruguay ontslaat Tabárez door gevolgen coronacrisis

Uruguay ontslaat Tabárez door gevolgen coronacrisis

28 maart 2020 – Uruguay heeft Oscar Tabárez min of meer ontslagen. De 73-jarige bondscoach is net als al het andere personeel van de voetbalbond van dat land aan de kant gezet, omdat het verwacht de lonen anders niet meer te kunnen betalen. De oefenmeester is een van de grootverdieners van de bond en moet daarom vertrekken.De vierhonderd werknemers van de Uruguayaanse voetbalbond zijn aan de kant gezet, om zo loonkosten te besparen. De jeugdtrainers, stafleden van Tabárez en andere werkenden worden daarbij niet ontzien. Naar verluidt zou hij zo'n drie miljoen euro per jaar verdienen en daarmee een zware last vormen op de uitgavenpost van Uruguay.

Lees ook: FIFA stelt de Uruguayaanse voetbalbond onder curatele

De voetbalbond stond al onder curatele en daarom was een nieuw contract voor de ervaren coach lang onzeker. Sterker nog: het leek erop dat hij niet zou verlengen, maar uiteindelijk kwamen beide partijen toch een nieuwe verbintenis tot en met 2022 overeen.

Als Tabárez zijn termijn had volgemaakt, was hij liefst zestien jaar (!) in dienst geweest van de voetbalbond. In die periode leidde de coach zijn land naar drie WK's, waarbij die in 2010 het meest succesvolle was: in Brazilië eindigde hij met zijn ploeg als vierde. Een jaar later won hij met zijn ploeg de Copa América in Argentinë.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020

  3. woensdag 3 juni 2020