Giovanni koos voor Ajax mede vanwege aanwezigheid Neres

Giovanni koos voor Ajax mede vanwege aanwezigheid Neres

28 maart 2020 – David Neres heeft een rol gespeeld in de komst van Giovanni. De jonge Braziliaan werd begin maart gepresenteerd door de Amsterdammers en dat er met Neres, Danilo en Antony drie landgenoten onder contract staan, hielp zeker in de keuze voor Ajax. "Dat maakte het voor mij zeker gemakkelijker."

Dat vertelt Giovanni op het clubkanaal van de Amsterdammers. "Dat heeft mijn keuze voor Ajax zeker beïnvloed. Ik denk dat ik veel kan leren van David en kende hem al bij naam. Ik wist dat het een goede speler was. In Nederland heb ik hem voor het eerst ontmoet en we zijn in korte tijd vrienden geworden. Ik vind hem erg grappig en we hebben hetzelfde gevoel voor humor." Braziliaan Danilo heeft hij inmiddels ook gesproken, Antony nog niet.

Lees ookAjax krijgt groen licht van FIFA en legt Giovanni vast

Ook het feit dat Giovanni een bezoekje bracht aan de Johan Cruijff ArenA bij de duels tussen Chelsea en PAOK in de Champions League, hielp zeker mee. "Ik vond het heel indrukwekkend, omdat ik nog nooit in een Europees stadion was geweest. Maar ook het spel van Ajax de afgelopen jaren heeft grote indruk op mij gemaakt.''

Als voetballer speelt Giovanni het liefst op tien of voorin op de flanken. "Ik ben een aanvallende middenvelder en mijn kwaliteiten zijn dribbelen en passen. Verdedigend ben ik goed in het dekken van een tegenstander. De manier waarop Ajax speelt, met veel combinatiespel, past heel goed bij mij als voetballer. Ik ben heel blij met mijn transfer, want Ajax is een grootmacht in het mondiale voetbal. Het was voor mij altijd de eerste en beste optie."

gerelateerd