Eredivisie-huurlingen ADO Den Haag: Haye en Van Ewijk

Eredivisie-huurlingen ADO Den Haag: Haye en Van Ewijk

29 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil en dat geeft de kans en ook de noodzaak om de balans op te maken. Bijvoorbeeld van de door Eredivisie-clubs verhuurde spelers: hoe staan zij erop, wat hebben ze laten zien en wat zijn hun kansen richting volgend seizoen? FCUpdate.nl maakt de balans op per club. In deel XII: ADO Den Haag.Thom Haye (25)
De potentiële opvolger van Nasser El Khayati was in de winterstop al niet meer nodig bij ADO Den Haag. In de negen optredens namens de club uit de Hofstad maakte Haye te weinig indruk om een rol van betekenis te spelen in de tweede seizoenshelft. In Breda is hij meer dan een vaste waarde en zijn ze tot dusver erg blij met de inbreng van de middenvelder. 

Club: NAC Breda
Wedstrijden: 8
Goals/assists/gele kaarten: 0 – 2 – 3

Milan van Ewijk (19)
Voor de winterstop was Milan van Ewijk een van de grote verrassingen van ADO Den Haag, maar na de komst van Alan Pardew kwam de rechtsback in de plannen amper meer voor. SC Cambuur sloeg snel toe en daar kreeg de rechtsachter al snel een basisplaats. Mede door kleine pijntjes belandde hij weer op de bank, waardoor hij amper speelminuten kreeg tot dusver. 

Club: SC Cambuur
Wedstrijden: 2
Goals/assists/gele kaarten: 0 – 0 – 0

Thijmen Goppel (23)
In de 41 optredens namens ADO Den Haag zijn er weinig spelers geweest met zo veel posities als Goppel: centrale middenvelder, rechtsback, linksbuiten, rechtermiddenvelder en rechtsbuiten: toch werd Goppel verhuurd aan MVV. Als vaste aanvaller aan de rechterkant kreeg hij eindelijk een vaste plaats met ook nog aardig rendement. Desondanks besloot ADO om Goppels contract in elk geval formeel op te zeggen

Club: MVV
Wedstrijden: 25
Goals/assists/gele kaarten: 1 – 6 – 1

Hennos Asmelash (20)
Na de succesvolle verhuurperiode van vorig seizoen was TOP Oss er als de kippen bij om jeugdinternational voor nog een seizoen te huren. Hoewel het met de Eerste Divisie-club wat minder vergaat dan vorig voetbaljaar, is de multifunctionele Asmelash ook dit seizoen zeker van een basisplaats. Vooralsnog is hij in de Eerste Divisie beter op zijn plaats dan in de Eredivisie.

Club: TOP Oss
Wedstrijden: 48
Goals/assists/gele kaarten: 1 – 1 – 7

Mike Havekotte (24)
De renovatie van FC Dordrecht bracht twee ADO-spelers naar De Schapenkoppen, waar een vacature was onder de lat was gekomen. Na Ramón ten Hove, Andries Noppert en Petar Stoskovic was hij de vierde keeper in het doel die het mocht proberen bij de Eerste Divisie-club. Met negen achtereenvolgende optredens maakte hij vooralsnog de langste reeks minuten in het doel.

Club: FC Dordrecht
Wedstrijden: 9

Tegengoals/cleansheets/kaarten: 15 – 1 – 0

Robin Polley (21)
Net als Van Ewijk was ook rechtsachter Robin Polley niet meer nodig bij ADO Den Haag na de verdedigende Engelse enclave die de club kwam versterken. Tegen De Graafschap liet hij met een absolute wereldgoal zien in elk geval over een uitstekende traptechniek te beschikken. Het was het hoogtepunt van verder een prima verhuurperiode met de maximale hoeveelheid speeltijd. 

Club: FC Dordrecht
Wedstrijden: 8
Goals/assists/gele kaarten: 1 – 0 – 1

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020