Ajax hoeft sterspelers niet te verkopen als markt inzakt

Ajax hoeft sterspelers niet te verkopen als markt inzakt

28 maart 2020 – Als de transfermarkt door de coronacrisis deze zomer daadwerkelijk volledig instort en de prijzen opeens flink kelderen, hóéft Ajax de belangrijkste spelers niet te verkopen om het hoofd boven water te houden. De Amsterdammers hebben een dusdanige financiële buffer dat ze spelers aan hun contract kunnen houden en bijvoorbeeld een half jaar of een jaar kunnen wachten met dezelfde transfer.Dat vertelt zaakwaarnemer Guido Albers tegenover De Telegraaf. "Als de coronacrisis ervoor zorgt dat niet de prijzen worden betaald die Ajax wil, dan houdt de club ze gewoon aan hun contract. Ajax heeft namelijk een buffer op de bank en hoeft niet te verkopen", stelt hij over de situatie van bijvoorbeeld Andre Onana, Daley Blind, Nicolas Tagliafico, Donny van de Beek en David Neres. De oplossing voor de belofte die aan een enkeling van hen werd gedaan dat ze deze zomer weg mochten, kan een salarisverhoging zijn.

Toch verwacht Albers wel de nodige interesse in de Ajax-spelers. "De Premier League-clubs bijvoorbeeld krijgen volgend seizoen weer enorme televisie-opbrengsten. Dus zal er echt nog wel een heel grote transfer plaatshebben. Alleen denk ik dat clubs in plaats van vijf spelers nu die éne voetballer kopen die ze écht graag willen", verwacht de belangenbehartiger, die over de hele linie wel een rustigere periode verwacht in de zomer.

"Om de gaten in de begroting te dichten, zullen de clubs het maximale voor hun spelers vragen, terwijl de kopende clubs zo min mogelijk willen uitgeven. Een groot verschil tussen vraag en aanbod zorgt vaak voor een rustige transfermarkt", aldus Albers.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020

  3. woensdag 3 juni 2020