Van Hanegem: "Stop met zeuren over dingen die er niet toe doen"

Van Hanegem: "Stop met zeuren over dingen die er niet toe doen"

28 maart 2020 – Willem van Hanegem vindt het uiterst verstandig en normaal dat de gehele komende sportzomer is uitgesteld. Het Feyenoord-icoon verbaasde zich over dat de keuze nog zolang heeft moeten duren. Volgens hem zijn er veel belangrijkere dingen om je druk over te maken. "Stop alsjeblieft met zeuren over dingen die er niet toe doen."Dat vertelt hij in een groot interview in het Algemeen Dagblad. "Ik zie beelden van oude mensen, nog iets ouder dan ik, die eenzaam achter een raam zitten in een verzorgingstehuis. Waar niemand meer langs gaat. Van kleinkinderen die hun opa en oma niet meer kunnen knuffelen, maar vanachter een tuinhek kijken naar de mensen waar ze zo gek op zijn. Mensen die in hun kinderjaren de oorlog hebben meegemaakt en nu ergens in totale eenzaamheid sterven aan een virus waar tot voor kort niemand van had gehoord. Om te huilen", schetst De Kromme de situatie.

En dus was het afblazen van alle grote evenementen in zijn ogen niet eens meer een vraag. "Iedereen weet dat ik gek ben op voetballen. Maar ik werd zondag wakker, erg vroeg want ik moest fietsen voordat iedereen lekker gezellig op elkaar zou duiken in de buitenlucht, en ik heb geen moment gedacht aan Feyenoord - Ajax. Het telt gewoon allemaal even niet, er zijn opeens veel grotere dingen", weet Van Hanegem.

"Krampachtig proberen we alles maar in stand te houden. Hoe vaak ging het nou over die Olympische Spelen? Abnormaal gewoon. Onze sporters klaagden steen en been dat men in Australië nog wél kon doortrainen. Ik vraag me echt af of mensen echt nergens anders meer aan kunnen denken. Nu zijn de Spelen uitgesteld en hebben we het weer over sporters die straks misschien te oud zijn om een medaille te halen. Nou en", aldus De Kromme, die de supermarkt en ander bezoek mijdt. "Als ik even op mijn Facebookpagina kijk, zie ik zoveel goedbedoelde adviezen van mensen die hopen dat ik deze maanden niks oploop. Maar ik ben niet met mezelf bezig. En ik krijg het idee dat je in Nederland al bijna een uitzondering bent."

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020

  3. woensdag 3 juni 2020