PSV en Schwaab na dit seizoen uit elkaar: géén nieuw contract

PSV en Schwaab na dit seizoen uit elkaar: géén nieuw contract

28 maart 2020 – PSV heeft de contracten van Daniel Schwaab en Yanick van Osch zaterdag formeel opgezegd. De Eindhovenaren moesten over het duo voor 1 april een keuze maken wat betreft hun toekomst. Hoewel het slechts een formele opzegging betreft, wordt heel sterk aangenomen dat voor de Duitser en de keeper na dit seizoen definitief geen toekomst meer is bij de Eredivisie-club.

Via het officiële kanaal maken de Eindhovenaren melding van het nieuws, waarbij het Eindhovens Dagblad weet dat Schwaab niet in de plannen past van de nieuwe trainer Roger Schmidt. Hoewel de centrale verdediger een basisplaats veroverde dit seizoen, toen hij na een ultiem korte periode weer terugkeerde in Eindhoven, mist hij snelheid om het systeem van Schmidt uit de voeten te kunnen. En dus wordt zijn contract in principe niet meer verlengd.

Tot dusver speelde hij honderddertig wedstrijden voor PSV, waarin hij vijfmaal scoorde en zes assists gaf. In totaal won hij één landstitel met de Eindhovenaren. Eerder kwam hij uit voor VfB Stuttgart, Bayer Leverkusen en SC Freiburg. Vorig seizoen had hij de wens om terug te keren naar zijn vaderland, maar toen kwam de overgang niet rond.

Afellay
Ook Van Osch mag dus vertrekken: de goalie kampte vorig seizoen met zwaar blessureleed en kreeg toen een nieuw contract. Dat is in dit geval, ondanks zijn gebroken pols, niet aan de hand. Ibrahim Afellay is pas bezig aan zijn eerste contract en hoeft pas voor juni duidelijkheid te krijgen. Ook Maxime Soulas, Robin Lauwers, Oliver Horvath, Steven Theunissen. Baggio Wallenburg en Amar Catic hebben hun contract opgezegd zien worden.

gerelateerd