Vela bevestigt dat Los Angeles stap naar Barcelona blokkeerde

Vela bevestigt dat Los Angeles stap naar Barcelona blokkeerde

27 maart 2020 – Met zijn geweldige spel in de Major League Soccer speelde Carlos Vela zich in de belangstelling van FC Barcelona. In Mexicaanse media heeft de spits laten weten dat hij in januari 2019 zeer dicht bij een oversap naar de Spaanse topclub.De 31-jarige spits wilde graag de stap naar Barcelona maken. "Barcelona had een scenario op poten gezet waarbij ik vier maanden voor die club kon spelen. Ik accepteerde dat aanbod, omdat ik het een mooie kans vond. Ik kon natuurlijk niet zeggen: 'Ik wil een contract voor twee seizoenen, dus ik kom niet'." 

Uiteindelijk stak zijn werkgever Los Angeles FC een stokje voor de deal. De MLS-club wilde het goudhaantje niet verliezen. "Los Angeles maakte het niet gemakkelijk voor me en dat is ook begrijpelijk. Zij willen het beste voor zichzelf en ik wilde het beste voor mezelf. Ik heb geprobeerd om naar Barcelona te gaan, maar het lukte niet. Daar had ik geen problemen mee omdat ik me hier goed voel."

De 31-jarige spits speelde in Europa eerder voor onder meer Arsenal en Real Sociedad. In de Verenigde Staten is hij geweldig op dreef. Vorig seizoen scoorde hij 36 keer, waarmee hij topscorer en beste speler van de competitie werd.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020