Belgische clubs slaan handen ineen en willen duidelijkheid

27 maart 2020, 16:45

Net als in veel andere landen is het ook in België nog niet duidelijk of en hoe de competitie gaat worden hervat. Clubs uit de bovenste twee competities zijn de onduidelijkheid zat en hebben de bond door middel van een brief om duidelijkheid gevraagd.

17 van de 24 clubs scharen zich achter een gezamenlijk statement, zo meldt Sporza. De clubs uit de Pro League roepen op 'om zo snel mogelijk een beslissing nemen. In het belang van het voetbal, maar ook en vooral voor de volksgezondheid.' Er zijn momenteel veel vragen die de Belgische clubs bezig houden. Wordt de laatste reguliere speeldag nog afgewerkt? Komen er nog play-offs? Wie degraderen en promoveren er? Op die vragen willen de clubs snel een antwoord, zo blijkt uit de open brief die is gestuurd naar de Belgische bond. 'Het voetbal moet leiderschap tonen en zo snel mogelijk een beslissing nemen', klinkt het in de brief.

Duidelijk werd vrijdag al wel dat bij onze Zuiderburen al het jeugd- en amateurvoetbal voor de rest van dit seizoen definitief is stilgelegd. De Belgische voetbalbond heeft een streep gezet door het restant van de lopende competities en gaat de huidige tussenstanden omzetten in de eindstanden van de poules.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen