Al het Belgisch amateurvoetbal ten einde: stand wordt eindstand

27 maart 2020, 15:19

In België is al het jeugd- en amateurvoetbal voor de rest van dit seizoen definitief stilgelegd. De Belgische voetbalbond heeft een streep gezet door het restant van de lopende competities en gaat de huidige tussenstanden omzetten in de eindstanden van de poules. Alleen voor de hoogste twee profniveau's en O21-competitie is nog geen oplossing.

Dat heeft de Belgische voetbalbond bekend gemaakt. De hoogste afdeling bij de vrouwen is overigens wel per direct beëindigd. 'De crisiscel nam in het belang van de volksgezondheid de moeilijke, maar stilaan onvermijdelijke beslissing om alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stop te zetten', schrijft de voetbalbond.

'Dat betekent dat er voor dit seizoen geen wedstrijden meer doorgaan in het jeugd- en amateurvoetbal. Niet voor het competitief voetbal, niet voor het recreatief voetbal, niet voor het Futsal en ook niet voor het Minivoetbal. Ook al het amateurvrouwenvoetbal is gecanceld.'

Mocht de situatie het toelaten, dan moedigt de voetbalbond oefenwedstrijden en toernooien nog wel aan over een tijdje. 'Een beslissing over het profvoetbal zal door de bevoegde instanties van de Pro League genomen worden van zodra alle informatie die eigen is aan het profvoetbal zal verzameld zijn', laat de voetbalbond weten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen