Belgische viroloog: "Vrees dat dit het einde het van het seizoen is"

27 maart 2020, 14:22

De kans is klein dat er dit seizoen nog gevoetbald wordt in Nederland. Dat stelt de Belgische viroloog Marc Van Ranst. Volgens hem hebben de twee scenario's van de KNVB om door te spelen – al dan niet zonder publiek – vrijwel geen kans van slagen. "Ik vrees dat dit het einde het van het seizoen is."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Het voetbal ligt stil, het coronavirus gaat hard rond en dat is nog lang niet voorbij. "Zowel in Nederland als in België zijn er bitter weinig argumenten te bedenken om aan te nemen dat het snel beter gaat zijn en de maatregelen verlicht kunnen worden", denkt Van Ranst.

Lees ookAlles duidt op uitstel van 30 juni als deadline competities

Het bedrijven van topsport met publiek blijft, en dat geldt niet alleen voor het voetbal, gevaarlijk. "Massa-evenementen zijn de dan de laatste die weer op gang gaan komen. Ga er maar van uit dat er voorlopig geen zomerfestivals en voetbalwedstrijden zullen zijn", verzekert hij. Ook niet in een aangepaste vorm. "Zonder publiek, zo gezellig is dat niet. Behalve voor de supporters, is dat ook voor de voetballers geen pretje. Neen, ga er maar van uit dat er bitter weinig sport zal zijn."

'Geen amateurduels meer in België'

In zijn thuisland verwacht Van Ranst met een nog grotere zekerheid overigens dezelfde maatregelen. Hoogstens zal er nog een symbolische bekerfinale worden gespeeld – al is het de vraag wanneer. Volgens het betrouwbare Sporza wordt er in elk geval in het amateurvoetbal niet meer gespeeld dit seizoen. Alle huidige standen worden als eindstand genoteerd en gevoetbald wordt er niet meer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen