Twente zegt contract coach Garcia en Bijen formeel op

Twente zegt contract coach Garcia en Bijen formeel op

27 maart 2020 – FC Twente heeft vrijdag de aflopende contracten van aanvoerder Peet Bijen én hoofdtrainer Gonzalo Garcia formeel opgezegd. Vooral dat laatste is opvallend, omdat je zelden hoort dat clubs die verbintenis ook formeel beëindigen, zonder dat er nog duidelijkheid is over de toekomst. De coach is bezig aan zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke en stond een tijdje geleden flink onder druk, maar duidelijkheid is er voor hem nog altijd niet.Dat heeft FC Twente laten weten op de clubsite. Volgens TC/Tubantia betekent dit overigens niet dat Garcia ook daadwerkelijk vertrekt bij de Tukkers, maar dat er op een later moment gekeken wordt naar wat de toekomst wordt tussen beide partijen. Naast de hoofdcoach is ook de verbintenis van fysiektrainer Balder Berckmans formeel opgezegd. Datzelfde geldt voor Bijen, die al zijn hele loopbaan actief is bij de Tukkers en dit seizoen een vaste waarde is voor FC Twente.

Lees ook'Kringetje binnen Twente dat Garcia steunt, wordt steeds kleiner'

Voor een nog veel groter aantal spelers geldt overigens dat ze eveneens een aflopende verbintenis hebben, maar omdat het hun eerste contract betreft in dienst van FC Twente, hoeven zij pas op 1 juni duidelijkheid te krijgen van de clubleiding, die ongetwijfeld het liefst de resultaten had willen afwachten. Daaronder vallen alle huurlingen en onder andere Javier Espinosa, Haris Vuckic, Xandro Schenk en Emil Berggreen.

Eerder werd wel al duidelijk dat Aitor Cantalapiedra – hij revalideert momenteel in Spanje van een zware blessure – vermoedelijk bezig is aan zijn laatste weken bij FC Twente, terwijl Paul Verhaegh recentelijk liet weten vermoedelijk bezig te zijn aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. Voor hen is een afscheid dus sowieso nabij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020