NOC*NSF zet noodfonds op, tegemoetkoming amateurclubs

27 maart 2020, 08:35   Bijgewerkt: 27 maart 2020, 09:28

Het NOC*NSF zet vier á vijf miljoen euro opzij als begin van een groter fonds om de financiële gevolgen van de coronacrisis op te vangen in de sportwereld. Ook heeft het de rijksoverheid gevraagd om mee te doen als partner en is ervan overtuigd dat dit zal lukken. Het Coronanoodfonds Sport vormt een aanvulling op de regelingen van de overheid voor sporters en kan mogelijk ook de voetballerij helpen.

"De sector maakt daardoor een scherpe val van de inkomsten mee, terwijl de kosten in veel gevallen doorlopen", aldus Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF. "Wij maken nu vanuit onze beschikbare budgetten middelen vrij zodat we onze unieke sportinfrastructuur kunnen helpen om deze crisis te overleven en zo snel mogelijk de sociale cohesie in onze samenleving daarna zo snel mogelijk weer een boost te kunnen geven. Ik heb er veel vertrouwen in dat onze maatschappelijke partners mee zullen doen in dit fonds."

KNVB draagt ook steentje bij voor clubs

Ook de Nederlandse voetbalbond liet recent weten dat Nederlandse amateurclubs, die getroffen zijn door de gevolgen van de coronacrisis, tot vierduizend euro als tegemoetkoming kunnen ontvangen. Dat is een maatregel die vanuit de overheid is genomen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen