Jansen: miljoenentransfers in zomer niet te verantwoorden

27 maart 2020, 08:23

Als het aan de invloedrijke zaakwaarnemer Rob Jansen ligt, zal de transfermarkt deze zomer amper op gang komen. Door de gehele coronacrisis zal ook de voetballerij hard geraakt worden en een pas op de plaats moeten maken. "Dan zit je volgend seizoen maar met dezelfde selecties, dan sla je maar een jaartje over. Is dat dan zo erg?", vraagt hij zich hardop af.

Tegenover de NOS gaat Jansen in op de gevolgen van de coronacrisis voor zaakwaarnemers, die soms reeds geplande deals nog moeten cancelen en minder bezig zijn met het verkopen van spelers tussen clubs. Die zijn veelal afwachtender geworden, wat logisch is, denkt Jansen. "Ik zei dat je komende zomer niet kan aankomen met transfers van dertig, veertig miljoen euro. Dat vond die persoon raar. Maar als iedereen in de ellende zit en gezinnen in de problemen komen, dan vallen zulke miljoenentransfers toch niet te verantwoorden?", vindt Jansen, die vanuit huis veel met spelers contact heeft over diens aflopende contracten die voor 1 april formeel moeten worden opgezegd.

Salaris inleveren

Jansen begrijpt dat veel voetballers wordt gevraagd om salaris in te leveren, maar wil ook daarin een onderscheid maken. "Voor de grootverdieners mag dat geen probleem zijn. Maar bijvoorbeeld de Eerste Divisie moet je ontzien. Het is nogal een verschil of je 30.000 euro bruto of 3 miljoen verdient. De sterken moeten het dragen voor de zwakkeren", aldus Jansen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen