FC Barcelona vraagt werktijdverkorting voor spelers aan

26 maart 2020, 23:43

FC Barcelona heeft voor zijn spelers en overige personeelsleden werktijdverkorting aangevraagd, maakt de Catalaanse club via de officiële kanalen wereldkundig. Het clubbestuur probeerde eerder naar verluidt met de spelersgroep overeenstemming te bereiken over een vermindering van het salaris, maar slaagde daar naar niet in.

Door de coronacrisis zijn de inkomsten van Barcelona flink teruggelopen, terwijl de salarissen wel doorbetaald dienen te worden. Barça vroeg zijn spelers tijdelijk de helft van hun loon te leveren, maar dat vond de selectie te gortig. Namens de spelersgroep lieten de aanvoerders de clubleiding weten wel bereid zijn in te leveren, maar niet zoveel als werd verlangd. Door de arbeidsverkorting zullen spelers alsnog minder verdienen dan ze normaal doen.

Barcelona is op 7 maart voor het laatst in actie gekomen. Vijf dagen later werd La Liga stilgelegd. Een aantal dagen geleden werd de competitie tot nader order geschort. Het is nog onduidelijk wanneer er weer in Spanje weer gevoetbald kan worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen