PSV staat open voor financiële steun aan noodlijdende clubs

26 maart 2020, 22:04

PSV is bereid om clubs die in de financiële problemen komen door de coronacrisis de helpende hand toe te steken. Dat vertelt Toon Gerbrands als reactie op het noodfonds dat door Duitse topclubs beschikbaar is gesteld. Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkusen hebben een fonds van twintig miljoen euro opgezet voor noodlijdende clubs.

Er is in Nederland nog niet gesproken over een dergelijk initiatief, maar Gerbrands staat daar niet negatief tegenover. "De Nederlandse clubs hebben momenteel dagelijks overleg met elkaar en de KNVB. Er is sprake van een wij-gevoel. Als er binnen dat gremium iets vergelijkbaars ontstaat, dan is dat natuurlijk bespreekbaar. De bedrijfstak is gebaat bij continuïteit. Maar alles wel in de juiste proporties natuurlijk. Wij werken met totaal andere budgetten dan die clubs in Duitsland", laat de algemeen directeur van PSV weten aan Omroep Brabant.

Het initiatief van de Duitse clubs noemt Gerbrands 'een mooi voorbeeld van solidariteit'. "Het gros van het bedrag is afkomstig uit de opbrengsten uit de Champions League. We weten allemaal dat er grote bedragen te verdienen zijn en de clubs die deze actie ondernemen behoren qua begroting tot de top. Het is zeer sympathiek dat ze een deel van hun inkomsten ter beschikking stellen aan de andere clubs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen