In Wit-Rusland wordt nog gevoetbald: "Probleem is de president"

26 maart 2020, 21:39

Terwijl in veel landen het dagelijkse leven nagenoeg stilligt, wordt in Wit-Rusland nog gewoon gevoetbald. De Vysjejsjaja Liga is zelfs de enige Europese competitie die niet is opgeschort. Darko Bodul, die in het verleden uitkwam sc Heerenveen, Ajax en Sparta Rotterdam, begrijpt daar niets van.

De aanvaller speelt sinds een jaar bij Shakhter Soligorsk, dat een week geleden de eerste wedstrijd van het seizoen speelde. Komende weekend staat de tweede speelronde op het programma. "Toen mij werd verteld dat we de competitie zouden beginnen, was dat een enorme klap voor mij. Iedereen in Wit-Rusland kijkt naar het nieuws en weet wat er in de rest van Europa gebeurt, toch spelen we nog", aldus Bodul tegen The Courier.

"Maar we kunnen er niets aan doen", gaat hij verder. "Iedereen in het land weet dat het waanzin is en reageert op de juiste manier. Het probleem is de president van Wit-Rusland, Alexander Lukashenko. Hij regeert het land met ijzeren vuist. Gelukkig neemt niemand hem hier serieus en zijn er zelfs zonder officiële maatregelen veel minder mensen op straat te vinden. Maar ik zit hier vast en heb een vrouw en zoon in Amsterdam wonen die momenteel niet kunnen reizen. Ik weet niet hoe lang ik ze niet kan zien, dat het is een moeilijke tijd voor mij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen