Transferweekje: Feyenoord en AS Roma, Kadioglu en Vertonghen

Transferweekje: Feyenoord en AS Roma, Kadioglu en Vertonghen

28 maart 2020 – Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.Opgezegde contracten
Het is bijna 1 april en dat betekent dat er heel veel contracten formeel opgezegd (moeten) worden. Zeker in deze financieel moeilijke tijden zullen clubs weinig risico's durven nemen. Met Tim Matavz, Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Daniel Schwaab ontvingen al diverse voormalig Eredivisie-kampioenen hun formele ontslagbrief op de mat. Op de lijst van potentiële transfervrije spelers prijken met Klaas-Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay (4x), Ricardo van Rhijn (3x) en Wout Brama er nog veel meer voormalig kampioenen. Van welke titelhouders gaat de Nederlandse competitie afscheid nemen na dit seizoen? We krijgen rond deze dagen ongetwijfeld nog meer antwoorden, al geldt voor een aantal dat ze pas voor juni duidelijkheid hoeven te krijgen. 

Götze
Peter Bosz gaat vanaf volgend seizoen mogelijk samenwerken met de man die Duitsland in 2014 naar de wereldtitel schoot: Mario Götze. De aanvallende middenvelder beschikt bij Borussia Dortmund over een aflopend contract, waardoor hij over een aantal maanden in principe transfervrij is. Dortmund zou zijn verbintenis willen verlengen, maar tegen een lager salaris. Dat ziet de 27-jarige Götze vanzelfsprekend niet zitten. Tel daarbij op dat hij dit seizoen mondjesmaat aan de bak komt en het is niet gek dat de Duitser zijn heil elders gaat zoeken. Hertha BSC leek ook in de markt voor de 63-voudig international, maar is volgens Sport1 afgehaakt. Leverkusen is daarentegen wel in de markt voor Götze. De club van Bosz ziet in hem de opvolger van Kai Havertz, het twintigjarige toptalent dat begeerd wordt door de Europese top.

Feyenoord en AS Roma
Feyenoord gaat deze zomer vermoedelijk opnieuw zaken doen met AS Roma. De Rotterdammers werden eerder al gelinkt aan de permanente komst van Rick Karsdorp, al is het de vraag of hij betaalbaar is voor de Rotterdammers. De Romeinen willen graag van zijn loon af en hopen nog een klein deel van de veertien (!) miljoen die ze hebben geïnvesteerd in de back terug te krijgen. Deze week werd door transferexpert Nicolò Schira nog een andere optie genoemd: Feyenoord krijgt Karsdorp én een leuk bedrag, terwijl Berghuis in Rome de concurrentie aan mag gaan met Justin Kluivert. Maar of ze dat nou de perfecte optie vinden in De Kuip…

Kadioglu
De naam van Ferdi Kadioglu deed deze week een hoop de ronde. NEC spande een rechtszaak aan tegen Fenerbahçe SK, omdat het de ruim zeven ton die het nog moet ontvangen van de transfer in 2018 nog altijd niet kreeg. De rechter gaf de Nijmegenaren gelijk en zij verwachten half april het geld op de rekening te hebben staan. Misschien ging de Turkse club wel niet in protest tegen de uitspraak, omdat ze verwachten de jonge Nederlander weer van de hand te doen voor een veelvoud van dat bedrag. Volgens het Turkse Fotospor hoopt Phillip Cocu de middenvelder te verkopen, al is het verschil tussen vraag en aanbod: Fener wil vijftien miljoen euro ontvangen, de Championship-club vijf betalen. Een akkoord lijkt dan ook nog ver weg.

Vertonghen
Waar ligt de toekomst van Jan Vertonghen? Dat is de grote vraag die rondom de Belg de komende tijd nog wel zal hangen. Recent liet hij weten dat een terugkeer naar Ajax – waar al een streep doorheen leek te staan vanwege de financiën – 'in principe' wel in de planning lag. In België hebben meerdere topclubs al een lijntje uitgegooid, maar een keuze maken aldaar is erg moeilijk voor de 32-jarige verdediger. Deze week bleek in de Italiaanse media dat ook Internazionale en Napoli concrete interesse hebben in de linkspoot. Hij zal een knoop moeten gaan doorhakken, maar zal met het oog op het uitgestelde EK in elk geval zeker willen zijn van een basisplaats bij zijn nieuwe club.

Interessante tijden voor Neuer
Er breken op transfergebied interessante tijden aan voor Manuel Neuer. Vrijdag werd duidelijk dat de ervaren keeper er maar niet uitkomt met zijn werkgever Bayern München over een nieuwe verbintenis. De onderhandelingen die tot dusver zijn uitgevoerd, zijn op niets uitgelopen. Daardoor wordt de kans steeds groter dat hij in de zomer mogelijk vertrekt bij de koploper van Duitsland. Volgens Bild zit Chelsea op het vinkentouw en wil de Engelse topclub hem maar wat graag aantrekken. De goalie heeft in München nog een lopende verbintenis tot 2021.

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020