Nouri sinds kort thuis verzorgd: "Hij slaapt, niest, eet en boert"

Nouri sinds kort thuis verzorgd: "Hij slaapt, niest, eet en boert"

26 maart 2020 – Abdelhak Nouri wordt sinds kort door zijn eigen familie verzorgd. Sinds hij de ziekenhuizen en verpleeghuizen heeft verlaten, gaat het een stuk beter met Appie. Dat vertelde broer Abderrahim donderdagavond bij de een-na-laatste uitzending van De Wereld Draait Door. Onder meer Frenkie de Jong, Steven Bergwijn en Donny van de Beek zaten ook aan tafel om het te hebben over Nouri, die in 2017 ernstige en blijvende hersenschade opliep.Appie ligt niet meer in coma, liet Abderrahim Nouri weten. "Hij slaapt, niest, eet en boert. Maar hij komt niet zijn bed uit en is heel afhankelijk van ons", aldus de broer, die aangaf dat er 'op goede momenten' een bepaalde vorm van communicatie mogelijk is met Appie. "Dat is dan een bevestiging met zijn wenkbrauwen, maar dat kan hij niet lang volhouden. Voor ons is het heel makkelijk, maar voor hem is het topsport."

Sinds hij thuis is, wordt Appie 24/7 door door zijn familie verzorgd. "We doen alsof hij niet ziek is. We praten met hem en nemen hem mee in onze gesprekken. In de woonkamer kijken we voetbal met hem, dan kijkt hij mee. Je merkt dat hij dat heel fijn vindt. Het is soms emotioneel, maar vaak is er ook een glimlach. Daardoor ga je een glimlach echt waarderen", aldus broer Abderrahim.

Mohammed Nouri, vader van Appie, was zichtbaar geëmotioneerd toen presentator Matthijs van Nieuwkerk hem vroeg of hij nog in een wonder gelooft. "Het is een zware beproeving. We willen het beste voor hem en moeten hem op ons allerbest verzorgen. De bedoeling is dat hij weer beter wordt."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020