Keeper De Jong laat contract ontbinden en ontvlucht Zuid-Afrika

26 maart 2020, 19:29

Boy de Jong staat niet langer op de loonlijst bij Stellenbosch FC. De 25-jarige doelman heeft zijn contract bij Zuid-Afrikaanse club laten ontbinden en keert zo snel mogelijk terug naar Nederland. Dat heeft allemaal te maken de lockdown die de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa heeft afgekondigd.

In een interview met VTBL vertelt De Jong dat de paniek vanwege het heersende coronavirus rap is toegenomen. "Mijn gezin en ik willen namelijk echt naar Nederland. Wij pakken vanavond een van de laatste vluchten terug, als het al niet de laatste is. We willen het risico niet nemen dat we zes maanden of langer hier moeten blijven. Het is namelijk niet te voorspellen hoe het virus zich gaat ontwikkelen. In de sloppenwijken van Zuid-Afrika wonen mensen dicht op elkaar en zij hebben geen geld voor medicijnen, vitaminen of hygiënische hulpmiddelen. In de townships kan het echt flink om zich heen gaan slaan", vreest de keeper.

De Jong stond in het verleden onder contract bij PEC Zwolle, Telstar en RSC Anderlecht. Sinds afgelopen zomer speelde hij in Zuid-Afrika. "Gisteren kwamen mensen hier nog gewoon samen en de restaurants waren open. Net als in eerste instantie in Nederland dachten velen: 'het komt wel goed' en ging men naar buiten. Het besmettingsaantal is ook lang laag gebleven, maar nu schiet het omhoog. De paniek is toegenomen. Daarom gaat het land morgen in een lockdown. Toen konden we kiezen: hier blijven of terugkeren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen