Roozemond: "Wij zitten er anders in dan de meeste andere clubs"

Roozemond: "Wij zitten er anders in dan de meeste andere clubs"

26 maart 2020 – Alle Eredivisie-clubs zullen de financiële gevolgen van de coronacrisis ondervinden, zo ook sc Heerenveen. Algemeen directeur Cees Roozemond laat via de clubkanalen weten dat Friese club in elk geval geen acute liquiditeitsproblemen heeft. Mede omdat nu nog onduidelijk is wat er gebeurt met het lopende seizoen, is het moeilijk inschatten wat de precieze gevolgen zijn voor Heerenveen.Het stilleggen van de competitie heeft Heerenveen in elk geval niet direct in de problemen gebracht. "We beschikken over voldoende liquiditeit om onze vaste lasten te kunnen dragen. Natuurlijk gaan wij ook effecten van deze crisis voelen. Als bijvoorbeeld wordt besloten de competitie uit te spelen zonder publiek, lopen we op korte termijn recettes mis. Dat gaat om serieus geld", aldus Roozemond.

Over de effecten op de korte termijn valt volgens de directeur nog weinig te zeggen. "Laat staan op langere termijn. Hoe de crisis zich ontwikkelt met haar bijbehorende gevolgen, is nog erg onzeker. Met name richting komend seizoen hebben we te maken met veel onzekerheden. Je weet niet wat deze crisis betekent voor de leden van onze businessclub en onze supporters."

De KNVB houdt rekening met drie verschillende scenario's als het gaat om het afmaken van het lopende Eredivisie-seizoen. Wij zitten er wat anders in dan de meeste andere clubs", stelt Roozemond. "Wij staan op dit moment op een plek in de middenmoot. Wij zijn niet een club die meespeelt om het kampioenschap of strijdt tegen degradatie en in deze onzekere periode graag duidelijkheid wil. Ik kan me goed voorstellen dat clubs onderin en bovenin graag willen weten waar ze aantoe zijn. Wat wij heel belangrijk vinden is dat het besluit collectief en in saamhorigheid wordt genomen"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020