SC Cambuur gaat door met trio, maar zegt contract Van Deelen op

26 maart 2020, 17:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In navolging van Feyenoord en Go Ahead Eagles heeft SC Cambuur bekendgemaakt van welke spelers de aflopende contracten formeel worden opgezegd. De club uit Leeuwarden heeft voor slechts één speler slecht nieuws: Jordy van Deelen. Met Stanley Akoy, Alex Bangura en Kellian van der Kaap gaat de Eerste Divisie-koploper wel door.

Technisch manager Foeke Booy geeft via de officiële kanalen een toelichting op het besluit om wel met Akoy, Bangura en Van der Kaap, maar niet met Van Deelen door te gaan. "De onzekerheid die er momenteel heerst en dat we nog niet weten waar we aan toe zijn maakt dat het dit keer extra lastig was. Toch hebben we knopen door moeten hakken en zijn we blij dat we met drie talentvolle spelers door kunnen naar het seizoen 2020/2021. De keuze om het contract van Jordy van Deelen niet te verlengen was gezien zijn positieve persoonlijkheid en staat van dienst bij de club zeker moeilijk, maar hierin hebben we samen met de staf een afweging gemaakt en ervoor gekozen om al vroeg duidelijkheid te scheppen", aldus Booy.

Bij de Leeuwarders beschikken ook Sonny Stevens en Sven Nieuwpoort over een aflopend contract. Wat er met hun verbintenissen gebeurt, zal in een later stadium duidelijk worden. Het contract van Stevens wordt automatisch met een jaar verlengd als Cambuur promoveert. In het geval van Nieuwpoort is door een bepaling in zijn contract een andere datum van toepassing. Met hem gaat de club nog in gesprek.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen