'FIFA: contracten automatisch verlengen, de transferperiode later'

'FIFA: contracten automatisch verlengen, de transferperiode later'

26 maart 2020 – De FIFA zet momenteel veel in het werk om de huidige aflopende contracten automatisch te verlengen tot het einde van de lopende voetbalcompetities per land. De voetbalbond wil dat plan voorstellen en kijkt daarbij tegelijkertijd of de transferperiode in de voetballerij kan worden verlaat. Alles om de nationale voetbalcompetities alsnog volledig af te ronden.Dat meldt persbureau Reuters op basis van nog geheime documenten. Doordat alle Europese competities momenteel stilliggen in verband met de uitbraak van het coronavirus, wordt er haastig gezocht naar een oplossing. Omdat de kans momenteel klein is dat het allemaal voor 30 juni gepland kan worden, kijkt de FIFA naar de mogelijkheid om de aflopende contracten automatisch te verlengen naar het einde van de competities, om zo alles alsnog normaal te kunnen afronden.

Lees ook: Doorspelen na 30 juni: nog heel veel haken en ogen

De nieuwe seizoenen zullen zodoende wel later beginnen en ook de transferperiode zal verschuiven als dit scenario wordt aangenomen. Later vandaag (donderdag) zal de FIFA de voorstellen bespreken en mogelijk voorzichtige knopen doorhakken. De coronaviruswerkgroep die deze voorstellen heeft bedacht, werd opgericht vanwege alle huidige problematiek. Als de competities niet meer kunnen worden hervat, kost dat de grootste landen miljarden euro's.

Eerder werd het EK voetbal al een jaar opgeschoven vanwege het coronavirus, ook om ruimte te maken om de nationale competities nog vol te maken. Dat is het scenario dat de belangrijkste organisaties in elk geval graag willen halen, in verband met belangrijke inkomsten, tv-gelden en sponsorcontracten. In de Eredivisie worden de geluiden om het seizoen te schrappen steeds nadrukkelijk, zo werd recentelijk geconstateerd.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020