NEC verwacht zeven ton van Kadioglu-transfer half april

NEC verwacht zeven ton van Kadioglu-transfer half april

26 maart 2020 – NEC verwacht op korte termijn dan eindelijk te kunnen beschikken over de 750.000 euro die het nog krijgt van de transfer van Ferdi Kadioglu. De middenvelder vertrok twee zomers geleden naar Fenerbahçe, maar voor die overgang moet de Turkse topclub nog altijd de helft van de totale transfersom overmaken. Dat gaat gebeuren, zo vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik. 

Tegenover Omroep Gelderland gaat hij in op de situatie. "We wachten er nu al tien maanden op en dat is onacceptabel. Maar de FIFA heeft nu uitspraak gedaan en Fenerbahçe heeft geen protest aangetekend. Half april verwachten we dan eindelijk die zeven ton", laat hij weten tegenover het regionale medium. Dat is bijna twee jaar na de transfer, die in 2018 al tot stand kwam.

Lees ook: NEC krijgt nog altijd 750.000 euro van Fenerbahçe voor Kadioglu

Mede daardoor kende NEC financieel een zeer moeilijk jaar. "We hebben het hele seizoen moeten schuiven met geld", aldus Van Schaik. "Niet voor niks liepen we achter met de huur van het stadion, terwijl we net weer bij waren. Maar met het geld van Fenerbahçe hebben we het liquide-technisch weer beter voor elkaar." Desondanks verwacht hij 'één van de zwaarste periodes uit de geschiedenis' van NEC vanwege de corona-uitbraak.

gerelateerd