Eredivisie-huurlingen Fortuna: Semedo, Vidigal en Kojic

Eredivisie-huurlingen Fortuna: Semedo, Vidigal en Kojic

28 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil en dat geeft de kans en ook de noodzaak om de balans op te maken. Bijvoorbeeld van de door Eredivisie-clubs verhuurde spelers: hoe staan zij erop, wat hebben ze laten zien en wat zijn hun kansen richting volgend seizoen? FCUpdate.nl maakt de balans op per club. In deel XI: Fortuna Sittard.Lisandro Semedo (24)
Lisandro Semedo was in de zomer van 2018 nog dicht bij een miljoenentransfer naar West Bromwich Albion, maar na een minder seizoen besloten de Limburgers hem met optie tot koop te verhuren, in de hoop dat hij zijn niveau van in de Eerste Divisie weer zou halen. Bij OFI Kreta – vorig seizoen nog vechtend tegen degradatie – is hij een van de smaakmakers, waardoor Fortuna Sittard mogelijk alsnog een mooi bedrag voor de Kaapverdisch international kan incasseren.

Club: OFI Kreta
Wedstrijden: 25
Goals/assists/gele kaarten: 7 – 5 – 3

André Vidigal (21)
André Vidigal is van hetzelfde laken en pak als Lisandro Semedo. De middenvelder had in het promotiejaar een grote bijdrage, maar kwam in de Eredivisie te weinig aan de bak. De Limburgers zagen in de Portugees wel een ruwe diamant en stalden hem voor anderhalf seizoen bij APOEL Nicosia. Bij de topclub op Cyprus begon als hij basisspeler, maar is inmiddels niet zeker meer van zijn basisplaats. Toch zal trainer Sjors Ultee hem ongetwijfeld een nieuwe kans geven, als hij niet verkocht wordt in de zomer. 

Club: APOEL Nicosia
Wedstrijden: 25
Goals/assists/gele kaarten: 2 – 1 – 3

Lazar Kojic (20)
Terwijl de transfermarkt als gesloten was in Nederland, maakte Serviër Lazar Kojic in zijn thuisland een mooie stap: van laagvlieger FK Backa vertrok hij op huurbasis naar de middenmoter uit de Servische competitie. Daar kreeg hij direct een basisplaats, maar niet veel later raakte hij met een gebroken been zwaargeblesseerd. Omdat hij voor anderhalf jaar is vertrokken naar FK Radnik Surdulica, kan hij daar zijn rentree nog wel maken. 

Club: FK Radnik Surdulica
Wedstrijden: 13
Goals/assists/gele kaarten: 0 – 0 – 1


Overige huurlingen:

Áron Dobos (ETO FC Gyor): 0 wedstrijden
Job van de Walle (Groene Ster): 1 wedstrijd
Luc Tinnemans (EVV Echt): 4 wedstrijden

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020