Eredivisie zonder publiek de rest van 2020 is geen irreëel scenario

26 maart 2020, 08:55

Ook in Nederland is het geen onrealistisch scenario dat we de rest van dit kalenderjaar alle voetbalwedstrijden zonder publiek moeten spelen. De Duitse viroloog Jonas Schmidt-Chanasit kondigde eerder aan dat we daar serieus rekening mee moeten houden en Nederlandse deskundigen sluiten zich daar min of meer bij aan.

"Het zou zeker kunnen, dat is echt niet zo irreëel. Voetbal in lege stadions lijkt me dit najaar wél een optie", stelt hoogleraar medische microbiologie Bert Niesters tegenover het Algemeen Dagblad. Of de Eredivisie in augustus weer op normale wijze van start kan gaan, daar wordt eveneens hardop aan getwijfeld door de geleerden.

Lees ook: Duitse viroloog verwacht geen voetbal meer dit kalenderjaar

"Ons bereikt steeds meer informatie dat de meeste besmettingen binnen het gezin plaatsvinden. Maar dat betekent niet dat je massale bijeenkomsten zomaar door kunt laten gaan", weet epidemioloog Patricia Bruijning tegenover dezelfde ochtendkrant. "Er zijn gevallen bekend van 'superverspreiders', die daar in één keer heel veel anderen besmet hebben." En dus moet ook de voetballerij de komende maanden nog vrezen voor een aangepast programma. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen